Mladinska iniciativa za 3. razvojno os

Podpišite peticijo in spremljajte akcije Mladinske iniciative za 3. razvojno os!

več

mikavzev logo

Miklavžev tek po "CIK CAKU"

Informacije o dogodku, rezultati in galerija.

več

Mladinski svet Ravne na Koroškem se je tudi letos pridružil vseslovenski akciji DAN ZA SPREMEMBE – »SPREMINJAJMO RAVNE«. Sodelovanje MSR je bilo razdeljeno na dva sklopa:
1. »Mladi ZA park«
2. Popravilo Mladinske poti zaradi posledic vandalizma

»Mladi ZA park«

Projekt »Mladi ZA park« je Mladinski svet Ravne na Koroškem pričel izvajati v letu 2014. Cilj projekta je dodati vsebino in prepoznavnost grajskemu parku ter obiskovalcem obenem nazorno prikazati pomen ohranjanja čistega in neokrnjenega parka za naš kraj. Namen projekta je obiskovalcem pokazati, da lahko v grajskem parku v lepem okolju kvalitetno preživljajo prosti čas. Projekt »Mladi ZA park« spodbuja obiskovalce k druženju v parku, hkrati pa ponuja alternativo za odlaganje in zbiranje smeti v parku, in sicer s prenosnimi koši za smeti.

Zato smo v okviru akcije »Spreminjajmo Ravne« na dveh lokacijah v Grajskem parku namestili vedra, ki služijo kot prenosni koši za smeti. Tako jih lahko obiskovalci vzamejo s seboj na želeno mesto v parku, jih napolnijo s smetmi in jih po končanem druženju izpraznijo v koše za smeti ter vedro vrnejo na svoje mesto.

Popravilo Mladinske poti zaradi posledic vandalizma

Mladinski svet Ravne na Koroškem je leta 2013 obnovil nekdanjo »trim stezo« za Gimnazijo Ravne na Koroškem. Tako smo pot obnovili in jo razširili v učno-rekreacijsko pot, katero smo poimenovali Mladinska pot.

Žal je bila Mladinska pot v preteklem obdobju tarča vandalov, zato smo se odločili pot v sklopu akcije »Spreminjajmo Ravne« popraviti in tudi nadgraditi. Pot je bila v preteklosti že razširjena z dodatnimi športnimi rekviziti, po novem pa je v Mladinsko pot vključen tudi razstavni eksponat muzeja na prostem, ki se nahaja ob vhodu na Mladinsko pot.

Z akcijo želimo obiskovalcem Mladinske poti in Grajskega parka omogočiti prijetno počutje in kvalitetno preživljanje prostega časa. Verjamemo, da bomo s pozitivnimi dejanji uspešno pregnali vse negativne učinke, ki se občasno pojavljajo na teh območjih.

Predsednik MSR
Aljaž Verhovnik, l. r.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Citat

Hitra cesta bo mladim omogočila več možnosti in preprečila beg možganov iz regije.

Aljaž Verhovnik
Vodja iniciative za 3. razvojno os

Achim
Student

16. maj MLADIM PRIJAZNA OBČINA

Kontakt

Joomla forms builder by JoomlaShine

Naši podatki

Mladinski svet Ravne na Koroškem
Prežihova ulica 7
SI - 2390 Ravne na Koroškem

Telefon: 00386 31 452 778
E-pošta: ms.ravne@gmail.com
Davčna številka: 51913526
Matična številka: 2423456000