Mladinska iniciativa za 3. razvojno os

Podpišite peticijo in spremljajte akcije Mladinske iniciative za 3. razvojno os!

več

mikavzev logo

Miklavžev tek po "CIK CAKU"

Informacije o dogodku, rezultati in galerija.

več

Predsednik Mladinskega sveta Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik se je v sredo, 12. decembra 2018, udeležil 38. koordinacije mladinskih svetov lokalnih skupnosti , ki je potekala v prostorih Mladinskega sveta Slovenije, v Ljubljani.

Prisotni so analizirali delo mladinskih svetov v letošnjem letu. Ocena dela je dobra, saj se mladinski sveti v svojih lokalnih okoljih prebujajo. Spodbudno je tudi dejstvo, da je država preko Urada za mladino Republike Slovenije po dolgih letih ponovno uvedla sofinanciranje programov mladinskih svetov lokalnih skupnosti. Na tem razpisu je bil uspešen tudi Mladinski svet Ravne na Koroškem.

Verhovnik je na koordinaciji predstavil tudi obseg letošnjih aktivnosti Mladinskega sveta Ravne. Poudaril je, da je bil letošnji plan v celoti realiziran in celo presežen. Osrednja aktivnost mladinskega sveta je že peto leto Mladinska iniciativa za 3. razvojno os. Sicer pa daje ravenski mladinski svet velik poudarek tudi programom, ki spodbujajo mlade k zdravemu načinu življenja. V ta sklop spadajo Miklavžev tek po CIK-CAKU, program Za zdravje mladih in MSR šport.

Mnoge občine po Sloveniji so v tem letu sprejele nove strategije za mlade. Na Ravnah je bila strategija sprejeta že v letu 2014 in velja do 2020. Komisija za mladinska vprašanja pa je že v letošnjem letu pričela postopek za pripravo nove strategije za mlade, pri pripravi katere bo sodeloval tudi Mladinski svet Ravne na Koroškem.

Vsi prisotni so se strinjali, da morajo država in občine sistematično urediti financiranje mladinskih svetov lokalnih skupnosti, zato predlagajo, da se o tem zavzame zavezujoče stališče na prihodnjem Svetu Vlade Republike Slovenije za mladino.

(foto: MSS)

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Citat

Hitra cesta bo mladim omogočila več možnosti in preprečila beg možganov iz regije.

Aljaž Verhovnik
Vodja iniciative za 3. razvojno os

Achim
Student

16. maj MLADIM PRIJAZNA OBČINA

Kontakt

Joomla forms builder by JoomlaShine

Naši podatki

Mladinski svet Ravne na Koroškem
Prežihova ulica 7
SI - 2390 Ravne na Koroškem

Telefon: 00386 31 452 778
E-pošta: ms.ravne@gmail.com
Davčna številka: 51913526
Matična številka: 2423456000