doku

»Mladina – od Guštanja do Raven na Koroškem« je projekt Mladinskega sveta Ravne na Koroškem; projekt je sestavljen iz dveh razdelkov. To sta: izdelava dokumentarnega filma in postavitev razstave, ki bosta prikazala mladinske aktivnosti nekoč in danes. Namen projekta je, predstaviti pestre in raznolike aktivnosti mladine na Ravnah na Koroškem v različnih obdobjih.

Dokumentarni film zajema 90-minutno zgodbo, ki jo podaja 97 oseb, ki so bile ali pa so danes povezane z mladinsko dejavnostjo v kraju. Film predstavlja vključevanje mladine na osmih področjih. To so domoljubje, dogajanje nekoč in danes, kultura, gospodarstvo, šolstvo, šport, gasilci in mladinske organizacije. V filmu je predstavljen bogat fotografski arhiv vseh sodelujočih. Glede na to, da je film posnet na različnih lokacijah občine Ravne na Koroškem, je tudi promocija kraja.

izob

Mladinski svet vsako leto poskrbi za izobraževanje svojega članstva, izobraževalne delavnice pa ponudimo tudi širši javnosti. Namen izobraževanje je krepitev neformalnim veščin med mladimi, ki omogočajo pridobitev boljših referenc za vsakodnevne potrebe. Tako smo v tem času organizirali osnovni in nadaljevalni tečaj retorike, tečaj administrativnih veščin, seminar na temo MSLS-jev, tečaj hitrega branja in pomnjenja in mnoge druge.

banner projekti

Miklavžev tek po cik-caku je športno-rekreativna prireditev Mladinskega sveta Ravne na Koroškem. Gre za adrenalinski tek po 147 stopnicah, kateri poteka v začetku decembra. 

park

Projekt »Mladi ZA park« je Mladinski svet Ravne na Koroškem izvedel v letoma 2014 in 2015. Cilj projekta je dodati vsebino in prepoznavnost grajskemu parku ter obiskovalcem obenem nazorno prikazati pomen ohranjanja čistega in neokrnjenega parka za naš kraj. Namen projekta je obiskovalcem pokazati, da lahko v grajskem parku preživljajo kvaliteten prosti čas v lepem okolju. Projekt »Mladi ZA park« spodbuja obiskovalce k druženju v parku, hkrati pa ponuja alternativo za odnos odvečnih smeti v parku, in sicer s prenosnimi koši za smeti.

hitr

Mladinsko iniciativo za 3. razvojno os je 15. julija 2014 ustanovil Upravni odbor Mladinskega sveta Ravne na Koroškem. Ideja se je porodila v času pisanja Strategije za mlade v občini Ravne na Koroškem 2014-2020, ko smo avtorji naleteli na problem slabih dostopnih pogojev za mobilnost Korošcev do centra države. Tako smo ocenili, da bi izgradnja 3. razvojne osi za Koroško pomenila ogromen korak naprej k preprečevanju bega možganov iz naše regije ter omogočila večjo rast koroškega gospodarstva. Mladinska iniciativa je v zelo kratkem času zbrala več kot 7000 podpornikov peticije za gradnjo hitre ceste na Koroško. Vse njene aktivnosti objavljamo na www.hitronakorosko.si.

mpot

Mladinska učno-rekreacijska pot Ravne na Koroškem je namenjena vsem ljubiteljem narave, ki imajo radi rekreacijo, obenem pa si želijo izvedeti kaj novega o Ravnah na Koroškem. Namen poti je obuditi nekdanjo trim stezo, ki je Ravenčanom nekdaj pomenila njihov vsakdan, bodisi za druženje, sprehode ali športna udejstvovanja. Mladinska pot ni le ena izmed trim stez, ampak je nekaj več zaradi dodane vsebine, ki govori o času, ko so nastajale trim steze. Pot vsebuje 14 rekreacijskih učnih postaj. Vsaka postaja obiskovalcu poda navodilo za športno vajo, obenem pa lahko obiskovalci na vsaki postaji najdejo zanimive informacije in podatke o razvoju kraja Ravne na Koroškem. Naš namen je, da Ravenčani mladinsko pot vzamemo za svojo in zanjo tudi skrbimo.

spor

Projekt, katerega namen je spodbujanje športnih aktivnosti med mladimi, je bil uveden v letu 2015. Zajema različne športne aktivnosti in ugodnosti za člane mladinskega sveta, kot so rekreativni nogomet, uporaba fitnesa in igranje tenisa. Projekt vsebuje tudi organizirane športne aktivnosti, med njimi "Triglav - odprava MSR 2015", ko smo se člani mladinskega sveta podali na najvišji vrh Slovenije. MSR šport je projekt odprtega tipa, zato ga redno dopolnjujemo in našim članom omogočamo čim širšo možnost športnega udejstvovanja.

ppark

Decembra 2014 smo vse mladinske organizacije na Ravnah na Koroškem s skupnimi močmi organizirale dogodek, katerega smo poimenovali "Predbožični park". Namen dogodka je bil predstaviti vse mladinske organizacije v prijetnem decembrskem vzdušju. Tako so se na številnih stojnicah predstavile različne organizacije, hkrati pa je potekal tudi zaposlitveni sejem. V večernih urah smo poskrbeli za pester glasbeno in kulturno obarvani program.

stra

Mladinski svet Ravne na Koroškem (MSR) je v drugi polovici leta 2013 poslal Občini Ravne na Koroškem pobudo, da se pripravi strategija za mlade v občini Ravne na Koroškem. Z aktivnim sodelovanjem predstavnikov MSR, občinske uprave in predstavnikov širše mladinske javnosti ter mladinskih organizacij v občini nam je do maja 2014 uspelo realizirati projekt, katerega rezultat je končni dokument – Strategija za mlade v občini Ravne na Koroškem 2014–2020. 

(PDF) Strategija za mlade v občini Ravne na Koroškem 2014-2020

Mladinski svet Ravne na Koroškem se je jeseni 2015 vključil v vseslovenski projekt »Za zdravje mladih«. Naši člani so se udeležili uvodnih usposabljanj in pridobili certifikat promotorjev zdravja. V letu 2016 smo v okviru projekta na Ravnah na Koroškem izvedli program »Pomen prehrane za zdravo življenje«.
Izdana je bila tudi brošura s primerom zdravega jedilnika, ki je dostopna TUKAJ.

zasp

Junija 2014 je mladinski svet v Športnem parku na Ravnah na Koroškem organiziral predstavitev manj prepoznavnih športnih panog. Namen projekta je bil približati te panoge mladim. Tako so se predstavile naslednje športne panoge: rugby, ameriški nogomet, gokart, golf, rokomet, beach tennis, soapball, tenis, hokej na asfaltu, vaterpolo, potapljanje in jadralno padalstvo. V sklopu projekta je bil organiziran tudi 1. Koroški triatlon, ki je imel izhodišče na mestnem kopališču na Ravnah na Koroškem, tekmovanje pa se je odvijalo tako v športnem parku in v okolici Raven na Koroškem.

Kontakt

Joomla forms builder by JoomlaShine

Naši podatki

Mladinski svet Ravne na Koroškem
Prežihova ulica 7
SI - 2390 Ravne na Koroškem

Telefon: 00386 31 452 778
E-pošta: ms.ravne@gmail.com
Davčna številka: 51913526
Matična številka: 2423456000